Ziua bună, de dimineață se cunoaște

Avem vorba asta și când privim ziua din perspectivă productivă. O zi începută dimineața are mai mari șanse să fie o zi productivă. Împreună cu Răzvan am ajuns la concluzia că dimineața ai mai multă voință. În acest fel poți intra mai ușor în productivitate.

Ora cea mai bună de începere a productivității eu zic că este ora 9. Te ridici din pat la ora 8, apoi îți faci rutina de dimineață (aprofundăm subiectul într-un articol separat) după care la 9 ești gata de lucru. O oră este suficient pentru rutina asta, dacă ești rapid și te dai jos imediat din pat (voi scrie și un articol despre somn).

Cu cât începi ziua mai târziu, cu atât mai greu va fi să o „salvezi”. Prin salvat, mă refer să îți îndeplinești scopurile tale de productivitate și nu numai. Eu, trezindu-mă la 6, am 16 ore în care pot fi productiv și nu îmi e teamă că nu voi face 4 ore, așa cum mi-am propus.

Dacă începi la ora 9, rămâi cu 11 ore de productivitate (10, dacă scădem și mesele de câte o jumătate de oră fiecare). Din cele 11, sfatul meu ar fi să lucrezi 8 ore. Nu trebuie să te forțezi prea mult. 8 ore lucrează și cei care au job. Nu lucra mai mult, pentru că asta are și efecte bune, dar și efecte rele.

Sigur, mai multe ore, înseamnă mai multă productivitate, nu? Da, și nu. Vezi tu, dacă muncești mai mult, nu înseamnă cu muncești neapărat mai bine. Timpul petrecut în productivitate, trebuie să fie de calitate, nu doar cantitate. Eficiența și rezultatele muncii tale sunt mai importante decât timpul efectiv muncit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.