Orele lucrate și productivitatea de calitate

Atât eu cât și Răzvan, așa cum a mai spus de câteva ori, avem ca scop un număr de ore productivitate pe zi. Eu 4, el 7+1 de studiu. Și uneori facem sub numărul propus, alte ori fix cât ne-am propus sau chiar peste. Dar eu vreau să ridic aici o problemă.

Sigur, trebuie să tindem către acele ore, dar în același timp să avem o productivitate de calitate. A lucra 4 ore, sau 8 în cazul lui nu înseamnă neapărat că am făcut lucruri extraordinare. Chiar ieri am avut o notă personală, pe tema asta. Deși am lucrat 9 ore nu am făcut chestii ieșite din comun.

Am lucrat 4 ore la un articol, dar care a fost inspirat de un articol străin. Nu pot spune că am depus foarte mult efort și că a fost cine știe ce muncă. Privind însă din perspectiva orelor lucrate, doar cu acest articol scris, mi-am îndeplinit scopul meu de 4 ore.

Nu spun că a fost timp pierdut, dar nici nu am făcut lucruri foarte complicate. Și dacă aș fi fost un pic mai diligent, puteam reduce timpul la 3 ore (așa cum am estimat inițial că va dura scrierea acelui articol). Astfel aș fi salvat 1 oră de productivitate, pe care o puteam aloca altui proiect.

Ideea că nu contează cât lucrezi neapărat, ci ceea ce faci. Eu sunt sigur că pot lungi un articol de orice fel (chiar și ăsta, pe care care chiar îl scriu repede) și să zic că am lucrat 4 ore. Și atunci poți spune cu ușurință că am fost ineficient și. pe românește, am lungit-o.

Concluzie scurtă: orele sunt doar un număr gol, care se umple cu rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.