Oamenii „toxici” și de ce trebuie să îi scoatem din viața noastră

Se spune că trebuie să petreci o treime din timpul tău cu oamenii mai slabi ca tine, o treime cu oameni ca tine și o treime cu oameni mai buni ca tine. Pe cei mai slabi ca tine îi inspiri, cu cei ca tine schimbi idei, iar de la cei mai buni ca tine înveți. Tot așa, se mai spune, că ești media celor 5 oameni cu care stai cel mai mult.

Însă există și unii oameni sunt mai slabi ca tine, dar care nu vor să evolueze. Se complac cu viața pe care o au și nu vor să facă nimic Pe acei oameni îi numesc eu toxici. Pentru că orice om ar trebuie să își dorească o evoluție, și să și facă ceva în sensul ăsta, nu credeți?

Un om de genul ăsta te va trage mereu în jos. Pentru că alta e să discuți despre ce ai făcut azi și cum vrei să îți faci viața mai bună, decât să te plângi că ea nu merge. Când ceva nu merge, schimbi acel ceva, nu renunți la luptă.

Aveam un amic care toată ziua se plângea că viața lui e de rahat. Și întotdeauna era vina altuia, nu a lui. Dar nici nu făcea nimic ca să o schimbe. După niște de ani de vorbi și puli în gură că „de ce bagi, să mă judeci tu pe mine?”, l-am trimis pe plaiurile verzi.

Mi-am dat seama că acești oameni trebuie scoși afară pentru că te trag și pe tine în jos. Un om care nu vrea să facă nimic cu viața lui nu va fi o bună influență pentru tine. În cel mai bun caz nu vei evolua. Dar eu pun pariu că vei involua.

Și după, viața mea s-a schimbat simțitor. Am învățat că 99% din chestiile nasoale care se întâmplă în viața ta din vina ta. Am băgat la cap și am mers mai departe. Și uite, că după un an și ceva, mă simt mai bine și mai mândru de mine. El a rămas la fel.

Viața nu e ușoară dar nici nu e grea cu două condiții. Să fii viu și să fii sănătos. În rest, cu două mâini și două picioare funcționale, poți face minuni. Trebui doar să vrei și să faci.

Așa că, dacă aveți oameni de genul ăsta pe lângă voi, dați-i la o parte. Un om care vrea să schimbe ceva cu viața lui se va plânge mereu și va lupta pentru o viață mai bună. Știu că e mai ușor să te plângi, dar totuși, să trecem peste asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.